Námořní muzeum Veletov

Atrakce
Lokalita
Labe
Kilometr
928 km
Břeh
levý břeh
Telefon
Hodnocení
0/5 (0 recenzí)
Námořní  muzeum Veletov

Námořní muzeum ve Veletově je zaměřené na bohatou historii Československé námořní plavby. Ve své době byla ČNP druhou největší flotilou na světě z vnitrozemských států po Švýcarsku. Celkově bylo ve flotile 44 lodí a některé nákladní lodě dosahovaly úctyhodné velikosti. V muzeu najdete nejen připomínky těchto lodí, ale i příběhy lidí, kteří na nich sloužili a mnohdy svému řemeslu obětovali celý život.

Součástí expozice jsou další stopy Čechů na světových mořích a oceánech. Mezi ně patří Augustin Heřman se svojí lodí La Grace, který v první polovině 17.století byl opravdovým a reálným pirátem z Karibiku. Za zmínku stojí i dobrodružství Eduarda Ingriše, který se na svých balzových vorech Kantuta plavil mezi Jižní Amerikou a Polynésií. Následně s ním spolupracoval například Ernest Hemingway na svém díle Stařec a moře.

Vybavení

Součástí expozice muzea ve Veletově jsou mnohé suvenýry našich námořníků, které si vozili ze svých dalekých cest po celém světě. Komentovaná prohlídka muzea odhaluje nejedno tajemství a nejeden příběh, který byl součástí slavné tradice Československé námořní plavby.

Srdečně vás zveme na prohlídku a nezapomeňte, že Námořní muzeum Veletov je místo plné příběhů

Provozní doba

Otevírací doba muzea je sobota , neděle. Pokud jste skupina, nebo máte zájem o individuální prohlídku zavolejte na telefon, nebo možnost objednání emailem.

Sobota 10:00 – 17:00
Neděle 10:00 – 17:00



Štítky



Reklama

Mapa



Recenze a hodnocení

Žádné hodnocení nebylo vloženo. Pro vložení hodnocení se přihlaste.

Fotogalerie

Žádné obrázky nebyly vloženy.